MOD DE ACȚIUNE Carragelose®

Carragelose® formează o peliculă protectoare la suprafața mucoasei nazale, a cavității bucale și a gâtului, împiedicând fixarea virusurilor.

Cum apar infecțiile respiratorii? Infecțiile tractului respirator superior pătrund în organism prin nas și gât.

Replicarea inițială a virusurilor are loc la locul penetrării lui în organism. O astfel de infecție în general nu are simptome, dar virusurile replicate sunt transportate prin vasele limfatice și sangvine (viremie primară) către nodulii limfatici, splină, ficat sau măduva osoasă . Virusul continuă să se replice în celulele lor. După ce se atinge un anumit nivel, virusul revine în fluxul sanguin și începe să provoace simptome.

În ciuda faptului că medicina convențională are multe medicamente antivirale la dispoziție acestea nu sunt capabile să inhibe replicarea tuturor virușilor. Pentru infecțiile virale comune cum ar fi răceala obișnuită, se poate administra tratament simptomatic care poate să scadă febra și ameliorează simptomele inflamației.

Carragelose® formează o peliculă protectoare la suprafața mucoasei nazale, a cavității bucale și a gâtului, împiedicând fixarea virusurilor.

Carragelose® acţionează în principal printr-un mecanism ce previne fixarea sau pătrunderea virusului în celule.

Ameliorează simptomele răcelii și reduce cantitate de viruși din lavajele nazale la pacienții cu simptome precoce de răceală, aflați în stadii incipiente (în interval de 48 de ore de la apariție).